Porto Ceneviz Koyu Akdeniz sahil şeridi boyunca rastlayacağınız az sayıda bakir kalmış koylardan biridir. Adrasan ile Olimpos arasında kalan koy, denizinin temizliği, berraklığı ve doğasının güzelliği ile görenleri hayran bırakan bir yerdir.
Karayolu ile ulaşım sağlanamıyor olması bu güzelliğin hala bakir kalmış olmasında en önemli etkendir. Turkuaz rengi suları ile çok güzel bir sahile sahiptir. Tekneler bu koyda da müşterilerini sahile çıkarmaktadır.
Tarihçe
Musa dağının eteklerinde açık denize bakan Porto Ceneviz Koyu, ismini yamacında bulunan kale kalıntısından geldiği söylenmektedir.
Cenevizlilerin 11. ve 15. yüzyıllarda Akdeniz, Karadeniz, Atlantik Okyanusu ve Kuzey Avrupa’da ticaret kolonileri kurup kıyılarda kaleler inşa ettikleri veya eski kale kalıntılarını onarıp kullandıkları bilinmektedir.
Antik kaynaklar, Olimpos ‘un tarihi kayıtlarda izine ilk defa M.Ö. 78 yılında, Sicilya’daki Roma Valisi Servilius Vatia’nın zamanın en büyük korsanı Zenicetes’i deniz savaşında yendiği sene rastlanır.
Gemilerini Porto Ceneviz ve Sazak’ın gizli limanlarında saklayarak civardaki tüm kıyı şeridini hakimiyeti altına alan Zenicetes, Olimpos ‘u da kendisine kale yaptığı gözükmektedir.
Gezilecek Yerler
Porto Ceneviz Koyu Ceneviz Koyunun hemen arkasındaki sırta tırmanınca Yalancı Koyu görmek mümkündür. İki koy sırt sırta durmaktadır.
Koy Akdeniz foklarının yaşam alanı olup caretta carettalara da rastlanmaktadır. Koyun iç kesimlerindeki siyah renkli toprak denizde sulandırılıp vücuda ve yüzlere sürülmektedir.
Ceneviz Koyu siyah çamuru diye reklamı yapılan bu uygulamanın vücuda sahiden bir faydası mı var? yoksa bir pazarlama taktiği ile moda yapıldığı için mi sürülüyor? bunu da tespit etmek mümkün olmadı.
Ceneviz Koyu tur teknelerinin yüzme ve öğle yemeği için uzun mola verdiği koydur.
Porto Ceneviz Koyu ile alakalı detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.