Bilgi Merkezi
Balık Türleri, Yaşam Alanları, deneyimlerimize dayanan Avlanma Teknikleri ve İpuçları için Bilgi Merkezi bölümümüzü ziyaret edebilirsiniz.
Ana Sayfa » Bilgi Merkezi
Balık Türleri
Barbun Balığı ( Mullus Barbatus )
Barbun Balığı ( Mullus Barbatus ) Barbun balığı genellikle ticari olarak avlanan bir türdür. Ancak amatör olarak avcılığı da yapılır. Boyları 15-25 cm
Melanur Balığı ( Oblada Melanura)
Melanur balığı Yassı bir yapıya sahip olup kuyruk yüzgeci çatallı olup kuyruğunun dibinde siyah bir lekesi mevcuttur…
Sarıkanat Orkinos (Yellow Fin- Thunnus Albacares
Sarıkanat Orkinos Nedir? Sarıkanat orkinos dünyanın tüm sıcak ve ılıman denizlerinde, ve Akdeniz’de yaygın olarak yaşayan bir balık türüdür. Orkinosların boyutları 240 santimetreye ve ağırlıkları
Grida (lahoz-lagos Balığı-Epinephelus aeneus)
Lahoz balığı ya da Grida balığı , Hani balıkları familyasına ait, Atlas Okyanusunun doğusunda, Akdeniz’de ve Ege denizinde bulunan bir balık türüdür. En büyükleri 120 cm uzunluğa ve 25 kilo ağırlığa ulaşabilir.
Karagöz Balığı (Diplodus vulgaris)
Karagöz Balığı, en belirgin özelliği; başın gerisinde ve kuyruk sapında yukarıdan aşağıya doğru inen siyah banttır. Omnivor bir türdür.
Lambuka Balığı (Coryphaena hippurus)
Lambuka Balığı, sıkıştırılmış gövdeleri ve baştan neredeyse kuyruğa kadar uzanan uzun tabanlı tek bir sırt yüzgeçli, agresif bir balıktır.
Kuzu Balığı (Amberjack-Seriola Dumerili)
Kuzu Balığı – Sarı kuyruk (Seriola dumerili) ya da yurt dışındaki ismiyle amberjack olarak bilinir. Işınsal yüzgeçliler sınıfında bulunan avcı bir balık türüdür. Özellikle Akdeniz bölgesinde bulunan sarı kuyruk, 70-80 kilograma kadar ulaşabilmektedir.
Kolyoz veya Kolyos (Scomber japonicus)
Kolyoz Balığı (Scomber japonicus), uskumrugiller familyasındandır. Pelajik bir tür olduğundan hareket eden her şeyi avlamak ister.
Mırmır Balığı (Lithognathus mormyrus)
Mırmır (Lithognathus mormyrus), Sparidae familyasından bir balık türü.
Yazılı Orkinos (EUTHYNNUS ALLETTERATUS)
Yazılı orkinos (Euthynnus alletteratus ), uskumrugiller (Scombridae) familyasına ait bir balık türüdür. İki sırt yüzgeci arasında küçük bir aralık bulunmaktadır. İkinci yüzgeç birinci yüzgeçten daha kısadır.
Balık Avlama Disiplinleri
Trolling (Sırtı-Seyirtme)
Trolling Nedir? Trolling avı ; sırtı avı veya seyirtme avı adlarıyla da bilinen, basit bir şekilde anlatacak olursak, hareket eden teknenin arkasından bırakılan sahte veya
Yemli Dip
Yemli Dip Avı, kıyıdan ya da tekneden, iğneli takımlarla, sülünez, boru kurdu, karides gibi yemler ile yapılan avcılığa verilen isimdir.
Jigging – Dikey Seyirtme
Jigging, adını avda kullanılan suni yemlerden (jig) alan, Türkçesi Dikey Seyirtme olarak adlandırılan, balık avlama tekniğidir…