Akdeniz masmavi sularında, çam ormanlarının kokusunu içinize çekerek, bol oksijenli, şehrin gürültüsü ve keşmekeşinden uzak, huzurlu ve eğlenceli bir gün yaşamak istemez misiniz? Tüm bunları Gündüz Yemli Dip Avımız da bulabilirsiniz. Balık tutma keyfinin yanında, yüzme ve ailenizle birlikte mangal keyfi yapmak bu turumuzun olmazsa olmazları.
Gündüz 06:00-16:00 saatleri arasında gerçekleştirdiğimiz yemli dip avlarımızda hedef balıklarımız başta mercan ve barbun olmak üzere, izmarit, kuppes, kırlangıç, kolyoz, sardalye, yazılı orkinos, kuzu, lambuka olabilmektedir. Yemli dip avlarımıza GPS sistemimizle işaretli 250 nin üzerinde nokta üzerinde mevsimine göre bir mera seçerek başlıyoruz.
Meramıza varana kadar teknelerimizin kıç tarafından maksimum 3 katılımcımız trolling yöntemi ile büyük balık peşine düşebilir.
Yem olarak çimçim karides, yanıç ve tavuk ideal yemler arasında. Bunların yanında sardalya, kalamar gibi yemleri kullanmak isteyebilirsiniz.
Bu avımız için sabah saat 06:15 da teknemizde buluşuyoruz. Yerleşim ve bir bardak sıcak çay ya da kahveden sonra 06:30’da Vira Bismillah diyerek yola koyuluyoruz. Yemekli turlarımızda teknemize geldiğinizde kahvaltımız hazır bulunmakta, ister yola çıkmadan önce isterseniz ilk meramızda kahvaltınızı gerçekleştirebilirsiniz. Tarama yöntemi ile başladığımız avımıza balık yoğunluğunun arttığı bölgede çapamızı atarak devam ediyoruz. Balık yemeye devam ettiği sürece ava devam ediyoruz. Eğer ki yemeyi bıraktıysa hemen bölgemizi değiştirip yeni meralarda nasibimizi arıyoruz.
Saat 12:00 civarı dilerseniz öğlen yemeği için sessiz, sakin ve bakir bir koya geçiyor, bizler öğlen yemeğinizi hazırlarken sizler masmavi sularda serinliyorsunuz. Yemekli avlarımızda öğlen yemeğinde mangalda tavuk, köfte ya da balık, salata, makarna, soğuk/sıcak meze ve meyveden oluşan lezzetleri sizlere sunmaktayız.
Dilerseniz menüyü istediğiniz şekilde şekilde geliştirebilirsiniz. Yemeksiz turlarımızın grup katılımlarında sizleri gene unutmuyor, kendi getirmiş olduğunuz yiyecekleri, ücreti mukabilinde hazırlayıp sizlere servis ediyoruz.
Teknemizde hava şartları müsait olduğu takdirde dilediğiniz anda sıcak içecek talebinde bulunabilirsiniz. Sıcak içeceklerimiz tamamen ücretsizdir.
Yemek ve yüzme faslını müteakip dilerseniz tekrar balık avına devam ediyor ve saat 15:00 civarı çapamızı toplayıp limana dönüş yoluna başlıyoruz.
Poyraz Paşa Yatçılık olarak amacımız sizleri güzel anılar ile teknemizden uğurlamaktır.
Gündüz Yemli dip avında kullanıcak yem ve takımlar nelerdir ?
Bu avımızı Akdeniz açıklarında 30 ila 90 metreler arasında gerçekleştiriyoruz. Yemli tekne avında makine olarak tercihen 5000 ve üstü kafa boyuna sahip, üzerinde ip misina sarımlı olta makineleri, tercihe göre 120cm ila 180cm arası yumuşak, orta sert ve sert tekne kamışları tercih edilmelidir.
İp misina monoflament misinalar gibi esneme yapmadığından balığın vuruşunu algılamak ve tasmalama refleksini çok daha hızlı oltaya iletmenizi sağlar.
Gündüz yemli dip avında özellikle çim çim karides olmazsa olmaz yemlerimiz arasında. Bununla beraber yanıç ve tavuk tercih edilen yemler arasındadır.
Olta takımı olarak 5 numara ile 9 numara arasında hazır 4 lü en alt iğnesi hırsızlı diye tabir edilen, tercihen VMC iğneli takımlar kullanabilirsiniz.
Av Mevsimi ve Rezervasyon
Genellikle tüm mevsimlerde av yapabileceğimiz Gündüz Yemli Dip Avlarımız, mevisimine göre farklı türleri avlamaya olanak sağlar. Sonbahar aylarında mercan, barbun gibi balıkların daha yoğunlukta olduğu gibi ilkbaharda izmarit, bakla gibi avların verimliliği üst düzeye çıkar.
Yazın sabahtan öğlene kadar yaptığımız organizasyonlarımızın öğlen ve sonrasında yüzme ve mangal etkinliği ile devam ettirebilirsiniz.
Avlarımız 5/2 numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi Hakkında Tebliğ hükümlerinde geçen kurallar çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.